x تبلیغات
Exirvip

بی ارزش ترین پول های دنیا

 لحظه آخر:در سرتاسر دنیا حدودا 180 ارز مختلف وجود دارد. در بین این واحدهای پولی، برخی از ارزها به علت راهکارهای اشتباه و سیاست های غلط دولت ها، از دیگر ارزها کم ارزش تر می باشند. در ادامه لیستی از کم ارزش ترین ارزهای جهان در سال 2021 را جمع آوری نموده ام که متاسفانه ریال ایران نیز در میان آن ها دیده می شود.

بولیوار ونزوئلا

نرخ برابری با دلار: 1.552.540

بولیوار واحد پول رسمی کشور ونزوئلا می باشد که توسط بانک مرکزی این کشور مدیریت و کنترل می شود. تورم وحشتناک در ونزوئلا سبب شده تا در سال های اخیر، بولیوار ونزوئلا بدون رقیب به عنوان بی ارزش ترین واحد پول رسمی جهان معرفی شود. در پی همه گیری ویروس کرونا، وضعیت این ارز بیش از پیش بدتر شده است. دولت ونزوئلا جهت احیای ارزش بولیوار، اقداماتی نظیر ایجاد پول مجازی با نام پترو و حذف چند صفر انجام داده که همه آن ها تقریبا بی اثر بوده و همچنان بولیوار ونزوئلا بی ارزش ترین واحد پولی جهان است.

بولیوار ونزوئلا/ریال ایران

ریال ایران

نرخ برابری با دلار (حدودی و متغیر): 265.500

ریال ایران در سال 2021 دومین ارز بی ارزش جهان است و حتی به عقیده برخی از کارشناسان اقتصادی، در پی اعمال برخی سیاست های اقتصادی، ریال ایران را می توان بی ارزش ترین واحد پول رسمی جهان در سال 2021 دانست.

مقالات بیشتر:محضر عقد شیک

دونگ ویتنام

نرخ برابری با دلار: 23,002

دونگ ویتنام، با سمبل ₫  در تاریخ 3 می 1978، از طرف بانک مرکزی ویتنام به عنوان واحد پول رسمی این کشور معرفی شد. در حالی که در گذشته، دونگ به واحدهای کوچک تر 10 هائو و هر هائو به 10 خو تقسیم می شد، امروزه در پی کاهش شدید ارزش این ارز، زیر واحدهای آن منسوخ گشته و دونگ را می توان کوچک ترین واحد پول ویتنام دانست.

دونگ ویتنام/روپیه اندونزی

روپیه اندونزی

نرخ برابری با دلار: 14,032

روپیه واحد پول چندین کشور از جمله هند است اما بی ارزش ترین روپیه جهان، روپیه کشور اندونزی می باشد که در فهرست بی ارزش ترین واحدهای پول رسمی جهان در سال 2021 نیز دیده می شود. سمبل روپیه اندونزی IDR است. این واحد پول در سال 1949 و در پی استقلال اندونزی بر روی کار آمد و در آن زمان هر دلار آمریکا با 3.8 روپیه اندونزی برابری می کرد. با گذشت زمان ارزش این واحد پول به شدت کاهش پیدا کرد و هیچ کدام از تصمیمات دولت اندونزی در جهت بهبود وضعیت اقتصادی موثر واقع نشد.

سوم ازبکستان

نرخ برابری با دلار: 10,483

 

سوم، واحد پول رایج در کشور ازبکستان است که توسط بانک مرکزی این کشور کنترل و مدیریت می گردد. اسکناس های سوم عبارت اند از اسکناس های 1، 3، 5، 10، 25، 50، 100، 200، 500، 1000 و 5000 سومی که بزرگ ترین آن ها یعنی اسکناس 5000 سومی از ماه ژوئیه سال 2013 وارد سیستم گردش پول ازبکستان شد.

سوم ازبکستان/فرانک گینه

فرانک گینه

نرخ برابری با دلار: 10,234

کشور گینه علی رغم بهره مندی از منابع سرشار الماس، طلا، آلومینیوم و کانی های ارزشمند دیگر، به علت فساد، فعالیت های مافیایی گسترده، تورم بالا و فقر شدید مردم، در بین بی ارزش ترین واحدهای پولی جهان قرار دارد.

دولت گینه در پی افزایش شدید تورم، در سال 1971 واحد پولی جدید به نام سیلی را جایگزین فرانک نمود. هر سیلی معادل 10 فرانک بود. اما این سیاست نیز تاثیرگذار نبود و فرانک گینه همچنان به سقوط خود ادامه داد تا در بین بی ارزش ترین واحدهای پول رسمی جهان قرار گرفت و حتی اسکناس های 20 هزار فرانکی نیز چاپ گشتند.

لئون سیرالئون

نرخ برابری با دلار: 10,213

لئون، واحد پول رسمی کشور سیرالئون است که پس از استقلال سیرالئون، جایگزین پوند انگلیس شد. بانک مرکزی سیرالئون این واحد پول را مدیریت و کنترل می کند و کد واحد پولی لئون، SLL می باشد. هر لئون معادل 100 سنت است. بیش از یک دهه جنگ داخلی در سیرالئون، سبب سقوط اقتصاد این کشور و تورم بالا شد و امروزه لئون، یکی از بی ارزش ترین واحدهای پول رسمی جهان به شمار می رود.

لئون سیرالئون/کیپ لائوس

کیپ لائوس

برابری با نرخ دلار: 9,322

واحد پول کیپ لائوس یکی از بی ارزش ترین واحدهای پول رسمی جهان است. کیپ لائوس در سال 1952 و با استقلال این کشور، جایگزین واحد پول قبلی این کشور شد. هد واحد از این پول شامل 100 زیر واحد به نام آت می باشد؛ با این حال در پی افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی در اواخر قرن بیستم و اوایل قرن بیست و یکم، بانک مرکزی لائوس مجبور شد حتی اسکناس های 100 هزار کیپی چاپ کند. این ارز امروزه در میان بی ارزش ترین واحدهای پول رسمی جهان قرار دارد.

گوارانی پاراگوئه

نرخ برابری با دلار: 6,874

پاراگوئه دومین کشور فقیر در آمریکای جنوبی به شمار می رود. این کشور درگیر مشکلات فراوان و وحشتناکی نظیر فساد، تورم بالا، تعداد زیاد افراد فقیر، کیفیت آموزش پایین، بیکاری شدید و موارد بی شمار دیگر می باشد. سویا و پنبه از محصولات صادراتی این کشور هستند که برای تامین نیازهای اقتصادی آن کافی نیستند.

گوارانی پاراگوئه/ریل کامبوج

ریل کامبوج

نرخ برابری با دلار: 4,055

پادشاهی کامبوج یا کامبوجیا در جنوب شرقی آسیا و در منطقه ای استراتژیک واقع است. ریل واحد پول رسمی این کشور بوده و از ارزش پایینی برخوردار است. به علت ارزش پایین ریل، مردم محلی برای زندگی و تجارت بیشتر از ارزهای خارجی نظیر دلار استفاده می کنند و همین مورد، از دلایلی است که سبب می شود ارزش ریل همچنان روز به روز کاهش پیدا کند.

چرا ارزش پول ها کاهش می یابد؟

عواملی گوناگونی بر کاهش ارزش پول های ملی تاثیر می گذارند. به طور خلاصه برخی از این دلایل عبارت اند از فساد، ضعف مدیریتی، عدم تعادل بین هزینه ها و پرداخت ها، جنگ، کاهش ارزش کالاهای صادراتی، کاهش تولید ناخالص داخلی، سیاست های بهره ای و اعتباری سختگیرانه، عدم ثبات سیاسی در درون کشور و کاهش قدرت خرید مردم.

مقالات دیگر:قیمت آسایشگاه سالمندان

بازنشستگان بخوانند / اصلاح افزایش مستمری بازنشستگان قبل از پایان تیر انجام می‌شود؟

 به گفته عیوضی، دولت درحالی‌که اهتمامی برای پرداخت بدهی‌های خود به سازمان ندارد؛ افزایش حقوق بازنشستگان سازمان را فریز کرده است؛ این نوع برخورد هم غیرقانونی و هم ناعادلانه است.

به گزاشر سلام نو به نقل از ایلنا، علی اکبر عیوضی گفت: دولت باید رای هیات تطبیق را بپذیرد نه اینکه مدعی شود به سوالات و ابهامات پاسخ داده‌ایم.

هشتم تیرماه بعد از خاتمه نشست هیات دولت، علی بهادری جهرمی مدعی شد که دولت در ارتباط با حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با هیات تطبیق در مراوده و ارتباط است و به ابهامات و سوالات این هیات پاسخ داده است. سخنگوی دولت در عین حال گفت افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی ابتدا در لایحه بودجه ده درصد بوده و بعد سازمان رقم را افزایش داده اما پرداختی‌ها باید در محدوده‌ی توان باشد.

مقالات بیشتر:دفتر عقد بلوار همیلا

علی اکبر عیوضی (عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان کارگری تهران) در این رابطه گفت: برخی مدیران دولتی خودشان از بیت‌المال حقوق می‌گیرند گاهاً حقوق‌های نجومی هم می‌گیرند؛ هر مدیر به اندازه پنج یا ده بازنشسته حقوق ماهانه دارد؛ آن وقت فکر می‌کنند حقوق بازنشسته‌ای که سی سال، سی درصد حقوقش را در صندوق تامین اجتماعی ذخیره کرده، مثل خودشان بیت‌المال است و باید دولت و مدیران دولت در مورد آن تصمیم بگیرند.

او اضافه کرد: صندوق تامین اجتماعی «حق‌الناس» و متعلق به یک جمعیت بیش از ۴۰ میلیون نفری است؛ تعلق به دولت ندارد که دولت بخواهد در مورد میزان مستمری‌ها و افزایش آن تصمیم بگیرد؛ ضمناً هیچ زمان افزایش حقوق بازنشستگان کارگری در لوایح بودجه تعیین نمی‌شود؛ همیشه سازمان تامین اجتماعی براساس میزان افزایش هزینه‌های زندگی (تاکید ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی) که در شورایعالی کار محاسبه و مصوب می‌شود، ارقام را به دولت پیشنهاد می‌دهد و دولت صرفاً آن را تصویب و تایید می‌کند؛ سازمان تامین اجتماعی براساس منابع دریافتی خود مصارف را تامین می‌کند و حتی یک ریال از بودجه‌ی دولت بهره نمی‌برد.

به گفته عیوضی، دولت درحالی‌که اهتمامی برای پرداخت بدهی‌های خود به سازمان ندارد؛ افزایش حقوق بازنشستگان سازمان را فریز کرده است؛ این نوع برخورد هم غیرقانونی و هم ناعادلانه است.

عیوضی افزود: ما انتظار داریم قبل از پایان تیر، دولت اشتباه قبلی را اصلاح کند و افزایش مستمری بازنشستگان براساس مصوبات شورایعالی کار ابلاغ شود؛ دولت باید رای هیات تطبیق را بپذیرد نه اینکه مدعی شود به سوالات و ابهامات پاسخ داده‌ایم.

مقالات دیگر:تم تولد غرب تهران

رقابت «تریاک» و «گل» در ایران

  

عصر ایران:تاریخ استفاده از تریاک، چه به صورت درمانی و چه تخدیری به طور دقیق روشن نیست اما می‌توان گفت استفاده درمانی از تریاک بر استفاده تخدیری آن مقدم بوده است.

تاثیر مصرف تریاک در بروز برخی سرطان‌ها در مقایسه با مصرف دخانیات از سیگار هم بیشتر است و حتی مصرف طولانی مدت آن با افزایش بیماری‌های قلبی- عروقی همراه بوده و حتی شانس بروز حملات قلبی و سکته‌های قلبی و مغزی با مصرف آن دو برابر افزایش می‌یابد، این درحالیست که بر اساس آخرین شیوع‌شناسی در دسترس، تریاک بیش از ۵۰ درصد موادمخدر مصرفی کشور را شامل می‌شود.

فرزانه سهرابی، معاون اجتماعی موسسه کادراس ضمن اشاره‌ای به تاریخچه مصرف تریاک در ایران، به ایسنا می‌گوید: پس از بنگ و حشیش ماده مخدری که به ایران راه یافت، تریاک بود. مصرف تریاک به منزله‌ دارویی مسکن و اثربخش، نتیجه‌ تحقیقات بوعلی‌سینا و محمد زکریای رازی بوده است. آنها در شمار نخستین پزشکانی بودند که در قرن ۱۰ میلادی، خواص تریاک را شناخته و برای پیشبرد اهداف پزشکی از آن به عنوان پادزهر استفاده می‌کردند.

وی ادامه می‌دهد: تاریخ استفاده از تریاک، چه به صورت درمانی و چه تخدیری به طور دقیق روشن نیست اما می‌توان گفت استفاده درمانی از تریاک بر استفاده تخدیری آن مقدم بوده است.

مقالات بیشتر:سالن عقد شیک غرب تهران

علت مصرف و رواج تریاک را در ایران برخی دستاورد حمله مغولان و برخی نتیجه لشکرکشی نادرشاه به هندوستان می‌دانند، اما مستند است که در زمان صفویه مصرف این ماده به خصوص در بین برزگان، درباریان و رجال عالی مقام متداول بوده است به گونه‌ای که شاه طهماسب صفوی خطر مصرف مواد افیونی را جدی تلقی کرد و دستور داد تا تریاک موجود در دربار را معدوم کنند اما در دوره‌های بعد و حکمرانی جانشینانش مانند شاه سلیمان، مصرف تریاک دوباره متداول شد و مردم با اینکه می‌دانستند تریاک مضر است اما به علت عادت کردن به آن، مصرف می‌کردند.

این پژوهشگر حوزه اعتیاد با بیان اینکه مصرف تریاک به روش‌های شناخته شده از زمان قاجار در ایران شروع شد، می‌افزاید: در این دوره کشت و مصرف تریاک از سوی کارگران هندی در منطقه خراسان و کرمان رواج یافت؛ همچنین کشت آزمایشی خشخاش و شایعه خواص آن به وسیله مستشاران خارجی به سرعت موجب گسترش کشت و مصرف تریاک در نواحی مختلف کشور (به ویژه مناطقی که بیشتر در دست نیروهای استعماری بود) شد.

در دوره قاجار به دلیل آنکه تریاک با قیمت بالا نسبت به گندم و دیگر محصولات از سوی انگلیسی‌ها خریداری می‌شد، کشاورزان روی به کاشت تریاک آوردند و حتی در بین سال‌های ۱۲۸۶-۱۲۸۸ موجب قحطی در کشور شد.

سهرابی خاطرنشان می‌کند: مصرف تریاک به صورت جدید از زمان قاجاریه با فعالیت استعمارگران شکل گرفت و در واقع شکل سیاسی مواد مخدر از این زمان آغاز شد. انگلیسی‌ها از یک سو، با ترویج کشت، تولید و فروش تریاک در ایران به درآمدهای امپراطوری بریتانیا افزودند و از سوی دیگر، مصرف تریاک را در سطح وسیعی رواج دادند. از زمان امیرکبیر تا سال ۱۲۸۲ کشت خشخاش، فروش و مصرف تریاک در ایران آزاد بود و هیچ قانونی در این زمینه وجود نداشت.

نخستین قانون در این مورد به نام «قانون تحدید تریاک» در سال ۱۲۹۰ در ۶ ماده در مجلس تصویب شد و با هدف کاهش مصرف تریاک قانون‌ها و سیاست‌های دیگری نیز در این دوره وضع شد.

 

معاون اجتماعی موسسه کادراس با بیان اینکه اعتیاد به تریاک و کشت و فروش آن تبعات منفی در عصر قاجار به همراه داشت، از مهم‌ترین آنها را کم‌کاری، سستی و تغییر الگوهای کاشت و برداشت محصولات کشاورزی، از هم‌پاشیدگی خانواده، رواج برخی از محیط‌های نامتعارف و بسیاری از مشکلات اجتماعی و اقتصادی دیگر عنوان می‌کند.

وی با اشاره به اینکه ایران به دلایل تاریخی، فرهنگی و جغرافیایی و همسایگی با افغانستان (به عنوان بزرگترین تولیدکننده تریاک جهان) دارای بیشترین مصرف‌کننده تریاک خام (۴۲ درصد تریاک خام مصرفی جهان) است و پس از ایران، کشورهای افغانستان و پاکستان در رتبه‌های بعدی قرار دارند، تصریح می‌کند: باورهای نادرست درباره اثرات درمانی تریاک موجب شده تا برخی بر این باور باشند که مصرف تریاک باعث اعتیاد نمی‌شود، اوج این باور نادرست در زمان شیوع کرونا بود که با مصرف تریاک از ابتلای به کرونا در امان می‌شویم. در واقع دلایل اصلی مصرف بالای تریاک در جهان و ایران همین باورهای بی‌پایه و اساس است.

مصرف تریاک به هر شکل و به هر میزان موجب اعتیاد می‌شود

سهرابی تاکید می‌کند که مصرف تریاک به هر نوع (خام، شیره و سوخته)، به هر شکل (بلعیدن و دودی) و به هر میزان (حتی نیم گرم در شبانه روز) علاوه بر معتاد شدن فرد، به بروز بیماری‌های قلبی عروقی، سکته‌های قلبی و مغزی و سرطان‌ها منجر می‌شود.

از نحوه مصرف تریاک تا عوارض آن بر بدن

وی درخصوص نحوه مصرف این مخدر، با بیان اینکه امروز در کشورهای غربی، تریاک به شکل پودری یا کلوخی به رنگ قهوه‌ای سوخته در دسترس مصرف‌کنندگان قرار می‌گیرد، یادآور می‌شود: این ماده یا تدخین شده یا به صورت خوراکی و تزریقی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما از آن جایی که ساختار تریاک بسیار شبیه به ساختار مواد مخدر طبیعی بدن است، در اثر استفاده،‌مولکول‌های مخدر موجود در تریاک گیرنده‌های اعصاب را تسخیر کرده و همان حس آرامش فاقد درد را در بدن تولید می‌کند. این ماده مخدر ابتدا باعث حس شادمانی و سرخوشی شده اما با استفاده مکرر، بدن برای دسترسی به این حالت به میزان هرچه بیشتر از این مواد نیاز پیدا می‌کند.

به گفته این پژوهشگر حوزه اعتیاد، سوء تغذیه، مشکلات تنفسی و افت فشار خون از جمله بیماری‌هایی هستند که با اعتیاد به تریاک در رابطه‌اند.

چرا معتادان مشتاق مصرف دوباره موادمخدر می‌شوند؟

سهرابی با تاکید بر اعتیادآور بودن ماده تریاک، می‌گوید: در اثر استفاده از این ماده اشتیاق به مصرف (چه جسمانی و چه روانی) بسیار سریع پیشرفت می‌کند به طوریکه خماری ناشی از آن باعث تهوع، آبریزش چشم، خمیازه، سرمازدگی یا تعریق خواهد شد. در واقع معتادین بیشتر برای جلوگیری از درد ناشی از خماری به مصرف آن ادامه می‌دهند تا به دست آوردن حس نخستین سرخوشی یا رسیدن به تعادل جسمی و روانی.

معاون اجتماعی موسسه کادراس یادآور می‌شود: تریاک، در مقایسه با مصرف دخانیات، ماده بسیار قوی‌تر و موثرتری در بروز سرطان است و تاثیر تریاک در بروز برخی سرطان‌ها، از سیگار هم بیشتر است. مصرف طولانی مدت تریاک با افزایش بیماری‌های قلبی – عروقی همراه است. شانس بروز حملات قلبی و سکته‌های قلبی و مغزی با مصرف تریاک، دو برابر افزایش می‌یابد.

افزایش ۸۶ درصدی خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها و بیماری‌های تنفسی با مصرف منظم تریاک

بنابر اظهارات وی، مصرف منظم تریاک، خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها و بیماری‌های تنفسی را مجموعاً تا ۸۶ درصد افزایش می‌دهد. به عنوان مثال، در حالی که وجود بیماری دیابت، به تنهایی، خطر مرگ را نسبت به غیردیابتی‌ها، حدود دو برابر می‌کند، همزمانی مصرف تریاک و دیابت، این خطر را به ۲.۷۶ برابر افراد غیردیابتی بدون سابقه مصرف تریاک افزایش می‌دهد. همچنین مصرف تریاک، خطر مرگ زودرس در بیماران دیابتی را به طور کلی حدود ۳۰ درصد افزایش می‌دهد. مصرف طولانی مدت تریاک خطر مرگ زودرس در بیماران مبتلا به سیروز کبدی را ۲.۷۴ برابر افزایش می‌دهد.

لزوم بازنگری در سیاست های کاهش آسیب

سهرابی ضمن ارائه ترسیمی از وضعیت موجود اعتیاد در کشور، اظهار می‌کند: افزایش شیوع اعتیاد سالانه و به دنبال آن کاهش سن شروع اعتیاد در کشور، تغییرات الگوی مصرف مواد از مواد مخدر سنتی به سوی مواد روان‌گردان و محرک، افزایش تولید تریاک در کشورهای همسایه و گسترش قاچاق مواد از مسیر ترانزیتی ایران و همچنین تولید بی‌سابقه مواد صنعتی مانند شیشه که ذائقه مصرف بسیاری از مصرف‌کنندگان است و گسترش طرح‌های حوزه درمان و کاهش آسیب در مقابل طرح‌های حوزه پیشگیری نشان می‌دهد که وضعیت موجود نیاز به بازنگری در سیاست‌ها و برنامه‌ها دارد.

این پژوهشگر حوزه اعتیاد ادامه می‌دهد: هرچند برنامه‌های حوزه درمان و به‌ویژه مبارزه با عرضه باید ادامه یابد، اما آسیب‌شناسی این برنامه‌ها نشان داد که اگر در حوزه پیشگیری طرح‌ها و برنامه‌های جدی انجام می‌شد، وضعیت موجود بسیار بهتر بود. به ویژه پیشبرد برنامه‌های پیشگیرانه در خانواده‌ها و مدارس می‌تواند برای افراد در معرض اعتیاد بسیار کارساز باشد.

تجربه ثابت کرده بسیاری از افرادی که در نوجوانی روی به مصرف تفننی مواد و سیگار می‌آورند، دارای خانواده‌های ناکارآمد یا والد معتاد بوده‌اند، انجام برنامه‌های پیشگیرانه برای این دسته می‌تواند در پیشگیری از اعتیاد در آینده بسیار مفید باشد. از این رو پیشنهاد می‌شود، متولیان، سیاستگذاران و برنامه‌ریزان اولویت را در تدوین و اجرای برنامه‌های پیشگیرانه قرار دهند.

شیوع مصرف آمفتامین‌ها در قاره آسیا و تغییر روند مصرف موادمخدر و محرک

معاون اجتماعی موسسه کادراس به ارائه آمارهایی از میزان مصرف تریاک در جهان می‌پردازد و می‌گوید: در قاره آسیا نیز، بر اساس آمار موجود، حشیش بیشترین میزان شیوع مصرف را به خود اختصاص داده است اما از سوی دیگر باید توجه داشت که منطقه مثلث طلایی، با محوریت کشور افغانستان در آسیا، بیشترین تولید تریاک را برعهده دارد و این امر سبب شده است تا میزان مصرف تریاک و مشتقات آن در آسیای جنوب شرقی و آسیای جنوب غربی (خصوصا ایران، پاکستان و افغانستان) بالاتر از متوسط میزان مصرف جهانی باشد. با این حال شیوع آمفتامین‌ها در این قاره روند مصرف مواد مخدر و محرک را تغییر داده و پس از حشیش، در جایگاه دوم بیشترین مصرف را به خود اختصاص داده است.

۶۶ درصد از ۱۶۷ هزار مرگ نسبت داده شده به اختلالات مصرف مواد مخدر ناشی از مصرف اوپیوئیدها

به گفته سهرابی، اوپیوئیدها که شامل اوپی‌یت‌ها (هروئین و تریاک) و اوپیوئیدهای دارویی و سایر اوپیوئیدهای مصنوعی هستند، به دلیل پیامدهای شدید مصرف‌شان برای سلامت افراد در بسیاری از کشورها یک نگرانی عمده به حساب می‌آیند؛ به طوریکه در سال ۲۰۱۷ مصرف اوپیوئیدها تقریباً عامل ۸۰ درصد از ۴۲ میلیون سال زندگی «سالم» از دست رفته در نتیجه ناتوانی و مرگ زودرس (سال‌های از دست رفته زندگی با ناتوانی) بود و ۶۶ درصد از حدود ۱۶۷ هزار مرگ نسبت داده شده به اختلالات مصرف مواد مخدر را به خود اختصاص می‌داد.

وی یادآور می‌شود: در سال ۲۰۱۹ کشت تریاک برای تولید اوپیوئیدها (افیون‌ها) و اوپی‌ یت‌ها (شبه افیون‌ها) با کاهشی ۳۰ درصدی مواجه شده که به‌طور عمده در نتیجه خشکسالی در افغانستان به‌وقوع پیوسته است. در این سال مجموعاً در جهان ۲۴۰ هزار و ۸۰۰ هکتار از سطح جهان به زیر کشت تریاک رفته که برابر با ۳۳۷ هزار و ۳۲۵ زمین فوتبال ۱۰۰ متری است.

 

معاون اجتماعی موسسه کادراس ادامه می‌دهد: در سال ۲۰۱۹ به ترتیب ۵۸ میلیون تن انواع افیون‌ها و ۳۰ میلیون نفر نیز شبه افیون‌ها را مصرف می‌کردند که مجموع این رقم‌ها نسبت به سال ۲۰۱۸ نزدیک به ۵ میلیون نفر افزایش پیدا کرده است.

به گفته این پژوهشگر حوزه اعتیاد، در سال ۲۰۱۹ به طور کلی ۷،۶۱۰ تن تریاک خام تولید شده که از این میزان تقریباً ۱٫۱۸۰ تن تریاک قابل مصرف و نزدیک به ۷۰۰ تن هروئین تولید شده است. در مجموع تولیدات افیونی در سال مذکور ۰٫۱ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

ترجیح جوانان برای استفاده از "گل" به دلیل مصرف راحت‌تر

وی با بیان اینکه در ایران نیز بر اساس آخرین شیوع‌شناسی در دسترس، تریاک رایج‌ترین ماده مصرفی است و بیش از ۵۰ درصد مصرف مواد در کشور را شامل می‌شود، می‌افزاید: همچنین دومین ماده پرمصرف به ویژه میان نسل جوان در حال حاضر گل است و سپس مصرف شیشه سومین ماده مصرفی در کشور است، اما در مورد مصرف تریاک باید به این نکته مهم نیز اشاره کرد که این ماده چون به صورت سنتی و از زمان‌های دور مصرف آن رایج بوده است، می‌توان گفت بیشتر افرادی که در رنج سنی ۴۰ تا ۶۰ سال هستند، تریاک مصرف می‌کنند.

سهرابی خاطرنشان می‌کند: در این میان مقبولیت ماده‌ای در جامعه به نحوه مصرف آن نیز باز می‌گردد، چون شیوه مصرف تریاک سخت است، یعنی نیاز به این است که فرد در مکانی مشخص و با ابزاری ویژه مصرف کند، گرایش جوانان به آن را کمتر کرده است، در مقابل از آنجا که مصرف موادی مانند گل و شیشه راحت‌تر بوده در عین حال میان جوانان رایج‌تر است و گروه‌های سنی جوان را بیشتر در معرض تهدید قرار داده است.

مقالات دیگر:وکیل کیفری ارومیه

هشدار درباره جدی گرفتن علائم آبله میمون و بثورات پوستی

 به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان علائم عمومی این بیماری مثل سایر بیماری‌های ویروسی به‌صورت سردرد، تب و بدن درد است و علایم اختصاصی آن تورم در ناحیه غدد لنفاوی گلو و کشاله ران و بثورات پوستی از دانه های کوچک تا تاول های گسترده ایجاد کند.

به گزارش راهبرد معاصر رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان از شناسایی یک فرد مبتلا به سرخک در شهرستان‌های تحت‌پوشش این دانشگاه خبر داد.

دکتر کامران قدس با اعلام این خبر اظهار کرد:از ابتدای شیوع سرخک در ایران در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، ۶۷ مورد مشکوک ابتلا به سرخک مراجعه کردند که تست یک نفر مثبت اعلام شد.

وی با اشاره به شیوع سرخک در برخی کشورهای همسایه ادامه داد: مدتی است که سرخک به صورت طغیان از کشور مجاور به داخل کشور ایجاد شد و تمامش به‌صورت خارج از حیطه سیستم بهداشتی کشورمان بوده و منشا این بیماری ایران نبوده است.

مقالات بیشتر:دفتر ازدواج با پذیرایی شام

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با تاکید بر این که تاکنون 21 هزار نفر از واجدین شرایط دریافت واکسن سرخک در مناطق تحت پوشش دانشگاه، این واکسن را دریافت کردند، گفت: از ابتدای شیوع سرخک در ایران شصت و هفت نفر مشکوک داشتیم که یه نفر فقط قطعی شد.

وی افزود: فرد مبتلا به سرخک دختری هشت ساله از اتباع افغانستانی متولد ایران و ساکن یکی از شهرستان‌های تحت پوشش این دانشگاه است و پزشکان و مراقبان سلامت مرکز خدمات جامع سلامت آن منطقه با حضور در منزل این بیمار، سایر افراد خانواده وی را نیز مورد بررسی قرار دادند.

دکتر قدس همچنین با اشاره به بیماری آبله میمون در برخی کشورها با بیان اینکه میمون به‌صورت حامل ویروس است و در ارتباط با جوامع انسانی می‌تواند ترشحات رو منتقل و افراد را مبتلا کند، بیان کرد: علائم عمومی این بیماری مثل سایر بیماری‌های ویروسی به‌صورت سردرد، تب و بدن درد است و علایم اختصاصی آن تورم در ناحیه غدد لنفاوی گلو و کشاله ران و بثورات پوستی از دانه های کوچک تا تاول های گسترده ایجاد کند.

کودکان بیشتر در معرض خطر آبله میمون‌اند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان گفت: بیماری آبله میمون به‌صورت اولیه منجر به عفونت باکتری و میکروب‌های شدیدتری می شود و همچنین سیستم اعصاب مرکزی را هم درگیر می کند ممکن است منجر به فوت فرد مبتلا شود که متأسفانه در کودکان 20 تا 25 درصد و در بزرگسالان تا 10 درصد موجب فوت افراد شده است و بنابراین کودکان بیشتر در معرض خطر هستند.

وی با تاکید بر این که مردم هر گونه تب و بثورات پوستی را جدی بگیرند، تصریح کرد: معمولاً تا سه هفته دوره کمون این بیماری است و اگر ابتلا و بروز این بیماری در جهان افزایش یابد، خوشبختانه واکسن این ویروس موجود است./ایسنا

مقالات دیگر:ظروف کرایه شهرک غرب

ثبت‌نام یارانه بدون محدودیت مربوط به شماره کارت ملی / نحوه ثبت‌نام جاماندگان یارانه اعلام شد

 ثبت‌نام از جاماندگان یارانه، طبق تکلیف قانون بودجه ۱۴۰۱ انجام می‌شود که از ۲۷ اردیبهشت ماه آغاز شد.

ثبت‌نام یارانه بدون محدودیت مربوط به شماره کارت ملی / نحوه ثبت‌نام جاماندگان یارانه اعلام شد

به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، متقاضیان دریافت یارانه می‌توانند امروز و فردا بدون محدودیت مربوط به شماره کارت ملی نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

طی زمانبندی صورت گرفته جهت ثبت نام از جاماندگان از یارانه نقدی، امروز ۳۱ اردیبهشت و فردا اول خردادماه، متقاضیان می‌توانند بدون رعایت شماره آخر کد ملی برای ثبت نام اقدام کنند. با اتمام این دو روز، اگر همچنان کسانی از ثبت نام جامانده باشند، باید منتظر باشند تا سازمان هدفمندی یارانه‌ها زمان دیگری را مشخص و اعلام کند.

مقالات بیشتر:دفتر ازدواج پونک

ثبت‌نام از جاماندگان یارانه، طبق تکلیف قانون بودجه ۱۴۰۱ انجام می‌شود که از ۲۷ اردیبهشت ماه آغاز شد. بر اساس زمان اعلامی از سوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها، مقرر شد در ۲۷ و ۲۸ اردیبهشت افرادی که عدد آخر کد ملی آنها زوج است برای ثبت نام اقدام کنند و در دور روز دوم یعنی ۲۹ و ۳۰ اردیبهشت هم افرادی که عدد آخر کد ملی آنها فرد است.

ثبت نام از برای یارانه، محدود به گروه خاصی نیست و تمامی افرادی که یارانه دریافت نمی‌کنند، می‌توانند جهت ثبت نام اقدام کرده تا درخواست آنها بررسی شود.

متقاضیان ثبت‌نام باید برای کسب اطلاع از آخرین وضعی ثبت‌نام خود، کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* را شماره‌گیری و سپس با مراجعه به آدرس اینترنتی my.gov.ir نسبت به ثبت درخواست برقراری یارانه اقدام ‌کنند.

با اتمام ثبت نام و انجام بررسی‌های اولیه توسط سازمان هدفمندی یارانه‌ها، لیست جهت بررسی نهایی و انجام دهک‌بندی در اختیار وزارت رفاه قرار خواهد گرفت و در صورت تائید نیاز متقاضی به دریافت یارانه، به لیست یارانه‌بگیران اضافه خواهد شد.

مقالات دیگر:وکیل ارومیه

تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی! / عدم تصویب افزایش حقوق بازنشستگان !

 رکنا: بازنشستگان کارگری در اعتراض به عدم تصویب افزایش مستمری‌ها تجمع اعتراضی برگزار می‌کنند.

تجمع اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی! / عدم تصویب افزایش حقوق بازنشستگان !

به گزارش رکنا به نقل از ایلنا، بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی قرار است فردا (بیست و پنجم اردیبهشت) در اعتراض به عدم تصویب افزایش حقوق بازنشستگان تجمع اعتراضی برگزار کنند.

فریدون عباسی: سرمایه گذاران خارجی با من در تماس هستند / راه های دور زدن تحریم ها را به آنها آموخته ایم

فریدون عباسی: سرمایه گذاران خارجی با من در تماس هستند / راه های دور زدن تحریم ها را به آنها آموخته ایم

مقالات بیشتر:سالن عقد شیک

بازنشستگان انتظار داشتند هیات دولت هفته گذشته افزایش مستمری‌ها را به تصویب برساند اما علیرغم گذشت بیش از دو هفته از ارسال مصوبه‌ی تامین اجتماعی، هنوز دولت آن را تایید و ابلاغ نکرده است؛ تعلل دولت موجب نارضایتی تمام مستمری‌بگیران سازمان از جمله حداقل‌بگیران، از کارافتادگان، بازماندگان و بازنشستگان سایر سطوح شده است.

مقالات دیگر:تولید کننده شید

«وام ازدواج» ۵۰۰ میلیون می‌شود؟

  

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از بررسی «وام ازدواج» ۵۰۰ میلیون تومانی در مجلس شورای اسلامی خبر داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، وحید یامین پور در حساب توییتر خود نوشت:« رئیس محترم کمیسیون اجتماعی مجلس گفتند برای تشویق جوانان به ازدواج در حال بررسی وام ۵۰۰ میلیون تومانی هستیم.»

مقالات بیشتر:محضر عقد شیک

وی با زدن هشتگ "سربازی" در ادامه نوشت: «سیاست‌های تشویقی خوب است اما به موازات آن باید "مانع زدایی" از ازدواج به‌هنگام هم بشود.»

مقالات دیگر:گل فروشی غرب تهران

خوب و بد ازدواج در روزگار کرونایی

 رکورد شکنی آمار ازدواج در سال ۹۹ که در ۲۵ سال اخیر بی‌سابقه بوده، در عین حال که خبر خوشی است اما نگرانی‌هایی را هم ایجاد کرده است.

عقد ازدواج و طلاق

در یکی از جدیدترین اظهارنظرها درباره آمار ازدواج، محمدمهدی تندگویان، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، اعلام کرده که آمار ازدواج در ۹ ماه اول سال ۹۹ نشان‌ دهنده افزایش آمار در این زمینه است. این در حالی است که طبق اظهارنظر تندگویان، طی ۲۵ سال گذشته ما همیشه با کاهش میزان آمار ازدواج روبه‌رو بودیم و در واقع سال ۹۹ بعد از سال‌ها حدود ۵ درصد افزایش را شاهد بودیم بنابراین پس از ۲۵ سال شاهد افزایش نرخ ازدواج بوده‌ایم(منبع خبر: مهر). اما چه عواملی ممکن است به رشد آمار ازدواج در این سال کمک کرده باشد و آیا این افزایش مخاطراتی را هم به همراه دارد؟

شیوع کرونا و افزایش ازدواج‌ها

سازمان ثبت احوال آمار ازدواج بهار و تابستان ۹۹ را اعلام کرده است. آماری که با نگاهی به آن‌ها، به نکات جالب توجهی می‌رسیم. در بهار سال ۹۹ شاهد کاهش چشمگیری در زمینه ازدواج بودیم. به نظر می‌رسد محدودیت‌های شدیدی که به واسطه کرونا تجربه می‌کردیم و از طرفی امید افراد به این که وضعیت بعد از مدتی تغییر خواهد کرد، باعث شده بود که بسیاری برنامه‌های خود را به تعویق بیندازند. به این ترتیب در بهار ۹۹ شاهد تنها حدود ۱۲۷ هزار مورد ازدواج در کشور بودیم. اما در تابستان وضعیت بسیار متفاوت شد و شاهد رشدی چشمگیر در تابستان بودیم. در تابستان حدود ۱۶۱ هزار مورد ازدواج در کشور ثبت شده است. در مقام مقایسه بد نیست بدانیم آمار ازدواج در تابستان ۹۸ حدود ۱۴۴ هزار مورد بوده است. البته با وجود این افزایش، مجموع آمار ازدواج شش ماه اول سال ۹۹ در کشور، طبق آمار رسمی اعلام شده توسط سازمان ثبت احوال، تفاوت چندانی با سال ۹۸ ندارد اما بر مبنای اظهارات معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان به نظر می‌رسد که آمار پاییز(که البته هنوز سازمان ثبت‌ احوال به صورت عمومی اعلام نکرده است) آن‌قدر رشد داشته که توانسته آمار مجموع ۹ ماهه کشور را به رکوردی جدید در ۲۵ سال گذشته تبدیل کند اما چه عواملی بر این رشد تاثیر گذاشته است؟

فرصتی که کرونا ایجاد کرده است

به نظر می‌رسد یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش آمار ازدواج در سال ۹۹ را باید در لغو برگزاری مراسم عروسی جست‌وجو کرد. در واقع از ابتدای سال تا اوایل زمستان تمام تالارها و سالن‌های برگزاری مراسم در کشور تعطیل بودند. این تعطیل شدن باعث شد تا امکان برگزاری جشن‌های مفصل و البته پرهزینه وجود نداشته باشد. با توجه به فرهنگ نادرستی که طی سال‌های اخیر ایجاد و باعث شده بود گاهی برای یک شب جشن خانواده‌ها تا نیم یا حتی یک یا چند میلیارد تومان هزینه کنند، عروسی نگرفتن به معنای کاهش هزینه ازدواج به صورتی چشمگیر است. از طرفی به نظر می‌رسد که محدودیت‌های روابط بین اقوام هم باعث شده است تا بخش دیگری از چشم و هم‌چشمی‌ها در زمان تهیه وسایل زندگی زوج‌های جوان حذف شود.

مقالات بیشتر:بهترین دفتر عقد غرب تهران

تعطیلی دوباره اصناف در کرج/برگزاری عروسی و عزا ممنوع شد

 ایسنا/البرز معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان کرج از بازگشت شرایط قرمز کرونایی خبر داد و گفت: با افزایش صعودی آمار مبتلایان به کرونا پس از تعطیلات نوروز، کرج از رنگ بندی نارنجی به شرایط قرمز بازگشته است؛ از مردم می‌خواهیم که ترددهای خود را کاهش دهند.

غفور قاسم پور با اعلام این خبر افزود: کرونا در کرج جان دوباره گرفته و علاوه بر تلفات جانی ظرفیت تخت‌های بیمارستانی را نیز در کلانشهر کرج تکمیل کرده است.

به گزارش ایسنا، وی با اعلام وضعیت قرمز کرونایی بیان کرد: طبق اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا محدودیت‌های جدید به شهرها با شرایط قرمز باز می‌گردد و علاوه بر ممنوعیت تردد پلاک‌های غیر بومی، فعالیت مشاغل اصناف و گروه‌ها نیز به جز مشاغل ضروری، ممنوع است و کافه‌ها و رستوران نیز باید تعطیل باشند و فقط به صورت بیرون بر خدمات ارائه دهند.

قاسم پور با تاکید بر خودداری از برگزاری هر گونه همایش و تجمع گفت: تالارها نیز در شرایط قرمز مجاز به فعالیت نیستند و هر گونه مراسم عروسی و عزا ممنوع است.

جزئیات اعمال محدودیت‌های کرونایی در کرج متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.

مقالات بیشتر:شیکترین دفتر ازدواج غرب تهران

واتیکان: همجنس گرایی یک «گناه» است، نمی‌توانیم ازدواج آن‌ها را تایید کنیم

 به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ واتیکان تأکید کرد که کلیسای کاتولیک نمی‌تواند ازدواج همجنسگرایان را با دعای خیر تایید کند و به رسمیت بشناسد زیرا از نظر این نهاد همجنس گرایی یک نوع «گناه» است که مورد بخشش خدا قرار نمی‌گیرد.

دفتر ارتدوکسی واتیکان در پاسخ رسمی به سؤالی درباره اینکه آیا روحانیون کاتولیک می‌توانند ازدواج همجنسگرایان را تایید کنند؟ این نظر را اعلام کرد.

پاسخ به این سؤال که در دو صفحه نوشته و به هفت زبان ترجمه و مورد تایید پاپ فرانسیس قرار گرفته، منفی است.

البته در این سند، میان استقبال از همجنس‌گرایان و تایید ازدواج آن‌ها تفاوت قائل شده است. واتیکان معتقد است که با افراد همجنسگرا باید با کرامت و احترام رفتار شود اما رابطه جنسی همجنسگرایان «ذاتاً دارای مشکل است.»

بر اساس تعالیم مذهب کاتولیک، «ازدواج، یک رابطه مادام العمر بین زن و مرد، بخشی از برنامه خدا و برای ایجاد زندگی جدید است. از همین رو در این سند آمده است: «از آنجا که ازدواج همجنسگرایان قرار نیست بخشی از این برنامه باشد، کلیسا نمی‌تواند ازدواج آن‌ها را با دعای خیر تایید کند.»

پیش از این پاپ فرانسیس حمایت قانونی از ازدواج همجنسگرایان را تأیید کرده اما این امر را مربوط به حوزه مدنی و نه داخل کلیسا دانسته بود.

این دیدگاه در سال ۲۰۱۹ و در گفتگو با یک شبکه تلویزیونی مکزیک مطرح شد اما واتیکان در آن زمان اجازه پخش این گفتگو را نداد.

پاپ فرانسیس به شبکه تلویزیونی مکزیک گفته بود: «افراد همجنسگرا حق دارند در یک خانواده باشند. آنها فرزندان خدا هستند.» او در مورد خانواده‌هایی با بچه های همجنسگرا گفت: «شما نمی‌توانید فردی را از یک خانواده بیرون کنید یا زندگی او را به خاطر این امر ویران کنید. آنچه ما باید داشته باشیم یک قانون مدنی است، به گونه‌ای که آنها تحت پوشش قانون قرار گیرند.»

در سند جدید ارائه شده توسط واتیکان، آمده است که پس از اصرار پاپ فرانسیس در خصوص استقبال بهتر از همجنسگرایان در کلیسا، سؤال‌هایی در مورد اینکه آیا کلیسا باید ازدواج همجنسگرایان را با دعای خیر تایید کند یا نه، مطرح شده است.

واتیکان در این سند بر «تمایز اساسی و قاطع» میان افراد همجنسگرا و ازدواج همجنسگرایان تأکید و اعلام کرده است که «قضاوت منفی در مورد تایید مذهبی همجنسگرایان به معنای قضاوت درباره اشخاص نیست.»

واتیکان در توضیح دلیل منطقی مذهبی ندانستن چنین ازدواجی اعلام کرده است: «هر رابطه‌ای كه شامل فعالیت جنسی خارج از ازدواج باشد، نمی تواند تقدس یابد.»

 

در سند منتشر شده آمده است: «کلیسا در جایگاهی قرار ندارد که بتواند ازدواج مذهبی همجنس گرایان را به ثبت برساند.»

در سال ۲۰۰۳ همان دفتر واتیکان با صدور فرمانی مشابه اعلام کرد که «احترام کلیسا به همجنسگرایان به هیچ وجه نمی‌تواند به تأیید رفتار همجنسگرایانه یا به رسمیت شناختن ازدواج همجنسگرایان بی انجامد.

واتیکان چنین استدلال کرد که با این کار، نه تنها «رفتار انحرافی» را تأیید بلکه معادلی برای ازدواج ایجاد می‌کند که کلیسا آن را یک پیوند فناناپذیر میان زن و مرد می‌داند.

مقالات:سالن عقد شیک در پونک

صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد